Google+ Followers

Selasa, April 26, 2011

Salam..dah lama tak post entry kt sini..maaf ye..sbb cm xde mse dan xsempat nk update..tpi,nie ade something utk u all yg tgh exam...best lagu nie...semoga ia membawa sedikit sinar dan semangat tuk u all semua..



Maher Zain – Insha Allah

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram bagai malam yang kelam
Tiada bantuan
Tiada tujuan

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Kembalilah kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah Doa

Oh Ya Allah..
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku
Ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar….

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah…..

Jumaat, April 22, 2011

Bahagia...

Salam..alhamdulillah,aku masih di berikan kekuatan dan kesihatan daripada Allah s.w.t. diatas muka bumi ini untuk melaksanakan tugas dan tanggungjawab sebagai seorang khalifah...

Alhamdulilah jugak, selepas aku sihat daripada sakit 2 minggu lepas, aku dapat rasakan perubahan yg ketara berlaku di dalam diri..aku semakin happy,ceria dan gembira bersama-sama dengan orang di sekeliling ku..bukan sebelum ni aku xgembira,cuma kali ini,keceriaan jelas tersinar di dalam hidup..

Thnks alots kepada insan-insan yg telah berjaya membuatkan diri aku jadi ceria,gembira dan byk bagi sokongan dan juga mendoakan kesejahteraan diriku sewaktu aku sakit.. Hanya Allah shja yg dpt membalas jasa kalian..

Lastly, aku nak pesan,jaga diri elok2,jaga hubungan kite dengan Allah,sesama manusia dan juga alam sekeliling..sebab semuanya berkait rapat..

Selasa, April 19, 2011

Salam...

Salam..hai semua,harap u all sihat..hari nie mood hepi& gembira,smpai xde selera nk mkn..ha3..pelik kan??hi3..tpi,tu la realiti..dah lama xrasa sesuatu yg maybe membahagiakan..wlupun ia dtg seketika cuma..

Firstly, thnks alots tu all my housemate sbb tolong aku hri tu..Allah je dpt balas jasa korang semua..secondly,aku dah belajar bawak kereta& telah selesai menduduki exam muet..sekarang nie,tinggal kena siapkan laporan,joint kursus HEP anjuran Universiti after that carik kje..

Sekejap je masa berlalu kan..sedar xsedar,tgglsebulan je aku l.i kt pusat zakat kkb nie..& stay kt umah sewa nie..cam xcaya je..

Lepas nie,kena survive diri sorg2,kwn xde dah..sbb duk dgn family..balik ke tempat asal balik..erm....rindunya nk gi msuk kuliah,belajarbalik dan juga jumpa kwn2 kuliah..however, kenangan terindah yg xleh lupa adalah waktu study kan???...

Lastly,good luck all of u..& kepada yg exam final tu, i wish All the best..
Kepada semua kwn2 aku,jmpe nti time konvo..wassalam..

Khamis, April 14, 2011

sakit....sakit..sakit..

Salam..maaf,sebab dah lama sangat xupdate blog nie..sebab xde masa dan aku sakit..hu3..minggu lepas,aku telah disahkan doktor mengalami hyper mental weak..hu3,aku xtau pe nme sakit tu dalam bm, but doktor cakap aku terlebih oksigen dalam badan sehingga mengakibatkan boleh jdi kejang otot..

erm..jujurnya,aku tertekan time tu,maybe ade something yg buat aku betul2 xsihat,kepala sakit,& pitam..terpaksa aku xdpt dtg ofis..maaf, aku telah betul2 menyusahkan orang time tu..tak berniat pun..honestly, aku hargai insan2 yg byk menolong aku...especially my housemate& k.radhwa..Allah je dpt balas jasa korang semua..

Thanks Alots..