Google+ Followers

Selasa, September 28, 2010

1 Bulan....

Salam...aku masih disini ....di usim...dan masih dibumi nilai...hu3...dalam masa yg sangat singkat iaitu 1bulan untuk selesaikan segala-gala benda dan perkara buat kali terakhir..adakah aku mampu untuk selesaikan semuanye?..aku takut untuk berhadapan dengan semua keadaan & cabaran yg bakal dilalui...percayalah,...aku x pasti sama ade ia berjaya atau tidak...but,yg sure ye aku akan cuba buat yg terbaik walaupun hanyalah untuk yg terakhir..inilah penamat dan penentu hidup..hidup yg  kadang2 terpaksa dilalui dengan pahit,getir& sengsara...namun,daripada kepahitan,kesusahan&kegetiran yg dilalui itulah aku berada disini...mampu menjejakkan kaki di tanah usim ini...sometimes,aku berada dalam bayang2 dan hidup aku sendiri,berfikir untuk terus mengalah dan biarkan takdir menguasai segala-galanya...& dalam satu masa& saat, aku terpikir yg aku harus berubah& ada peningkatan dalam diri...untuk capai apa yg aku perlukan...untuk ada pembaharuan yg positif dalam hidup..xsemua benda yg kita inginkan dalam hidup ini akan dicapai dengan mudah tanpa usaha,tenaga& mengorbankan sesuatu yg amat bermakna dalam hidup..iaitu diri sendiri..perjuangan aku masih jauh& banyak lagi liku2 hidup yg bakal aku lalui tanpa aku sedari..

Rabu, September 22, 2010

hidup.....

Salam...selamat pagi....sebenarnye hidup cam putaran roda,sekejap diatas dan sekejap dibawah..& ade masa kita akan jatuh ke bawah..cuma yg kuat & tabah je yg akan bertahan sampai ke puncak.cam lagu menuju puncak gemilang cahaya...erm..hidup yg penuh dugaan dan cabaran dlm hidup.kadang2 kita xsedar yg masa& keadaan semakin menghampiri diri kita sehingga membuatkan kita jadi tertekan..sebelum semua perkara@ masalah yg tidak diingini tu berlaku kat diri kita,maka eloklah kita sempurnakan hidup& hari kita dgn selesaikan semua kerja2 yg tertangguh& perlu disubmit dgn segera...ha3..jgn wat last minute..bahaya..merana diri..post ini juga mengingatkan diriku sendiri agar selesaikan segera kerja2 yg tertangguh.hidup yg mesti& kena berjuang utk mencapai sesuatu dlm hidup....secara jujurnye,sabarlah dlm menempuh dugaan& cabaran yg dihadapi biarpun ia pahit,sakit& rumit.Percayalah pada ketentuan illahi yg setiap sesuatu itu ade hikmah disebaliknya...& usaha adalah cara& jalan yg mesti dilakukan utk memperbaiki sesuatu keadaan&cabaran.Belajarlah utk jadi kuat&tabah,&janganlah cepat putus asa...katakanlah pada hati yg kita semua mampu utk hadapinya...walaupun kadang2 kita akan jatuh& tersungkur ke bawah,tapi kegagalan& kecewa yg kita alami itu adalah saat yg paling bermakna buat diri sebab kita akan belajar dgn bersungguh2 dan berusaha utk mencapai apa yg kita inginkan dengan terbaik.kegagalan mengajar kita erti tabah,erti penat lelah,erti sebuah pengorbanan,erti sebuah penghargaan,erti sebuah komitmen,erti sebuah kebenaran,erti sebuah penilaian dan juga erti sebuah pencapaian dalam diri seseorang.walaupun aku bukan seorang yg pandai& cerdik,tapi aku bersyukur& aku percaya yg seseorang itu ada kebolehan& kelebihan diri sendiri..Allah Maha Adil,Maha Berkuasa dan Maha Bijaksana,die menciptakan manusia dgn berbagai2 ragam& keadaan supaya manusia saling berkenal-kenalan& belajar utk berinteraksi sesama manusia..pengalaman mengajar seseorang jadi lebih matang dalam hidup.pengalaman juga mengajar manusia agar sentiasa berhati2 dalam melalui liku2 hidup.

Sabtu, September 18, 2010

Salam....

Salam..akhirnya berjaya jugak aku membuat blog aku sendiri..rasa betul2 happy sebab dah ade blog sendiri...aku terpanggil untuk membuat blog sendiri adalah untuk berkongsi sesuatu bersama2 dgn blogger yg lain2 dialam maya ini& juga untuk cuba mengembangkan sesuatu@ bakat yg terpendam kt diri nie melalui penulisan..ha3...rse cam bahagia sangat2& alhamdulillah aku berjaya melakukannyadengan usaha yg gigih...wlupun gagal beberapa kali..maaf klu blog nie xlawa sgt sbb bru diperingkat permulaan..bak kata org baru belajar merangkak...ha3..inilah post aku yg pertama..meluahkan rasa & perasaan gembira setelah berjaya memiliki blog sendiri..wlupun macam agak terlambat utk membina blogs sendiri,tapi aku bersyukur yg aku mampu melahirkannya..ha3...bukan senang utk insan seperti aku untuk mendalami erti& selok belok IT yg semakin kembang maju nie..but,we should learn new things in our life& also improve ourself right?hi3..