Google+ Followers

Jumaat, Disember 30, 2011

semangat baru ,azam serta serta komitmen baru..

Salam..dah lama tak update blog nie..maaf sebab sekarang terlalu sibuk sangat untuk uruskan pendaftaran student baru dan minggu orientasi..erm..baru habis kursus 2 hri dan lepas kursus ada kerja yang sedang menanti..2011 dah berlalu dan kini tinggal 2 hari untuk tahun 2012..

Sepanjang tahun 2011, banyak perkara dan benda yang aku belajar..ada perkara yang datang dalam bentuk ilmu dan ada benda yang datang sebagai sebuah pengalaman yang amat berharga.Alhamdulilah, diakhir tahun 2011, aku dapat belajar bagaimana untuk menjadi seorang guru serta pendidik. Mungkin ilmu aku terlalu cetek dan baru lagi dalam bidang nie but ia cukup bermakna untuk aku..

Kalau di waktu di tahun 2011, aku ade melakukan kekurangan dan tidak bersedia sepenuhnya untuk menjadi seorang pendidik, tapi tahun 2012 yang bakal menjelang nie aku akan bersedia dari segi fizikal, mental dan rohani.Aku akan cuba untuk jadi seorang guru yang akan mengambil berat serta memahami akan anak murid.bukan sekadar guru but aku akan cuba untuk menjadi rakan kepada anak-anak muridku.

Untuk meluangkan masa bersama kawan-kawan, aku akan cuba untuk mengisi waktu cuti or kekosongan waktuku untuk selalu contact or berhubung kawan-kawanku..biar jarang dan tak selalu berjumpa but selalu berhubung melalui sms or call..aku xnak terputus hubungan dengan kawan-kawanku..hi3..i will try be fair with my family,friends and also someone..

Tahun depan, aku bakal mengajar subjek SEJARAH FORM2, FIQH FORM 3,TILAWAH ALQURAN FORM4 AND BAHASA ARAB.Aku perlu lakukan yang terbaik untuk semua pihak..

However,sebagai seorang manusia,aku jugak pernah wat salah dan silap dan untuk itu, maafkan lah aku..dan untuk tahun baru nie, aku akan cuba untuk berubah dan jadi lebih baik.

wish me good luck..untuk masa dan ketika nie, aku menumpukan sepenuh perhatianku terhadap kerja dan bila waktu tu dah sampai, aku sedia untuk menempuhnya..hi3..

Selasa, Disember 13, 2011

Azam baru dan buku baru...

salam..salam sejahtera untuk semua..dan salam maal hijrah..maaf sebab dah terlambat untuk memperkatakannya..however, perubahan itu sesuatu yang positif dan baik kan?erm..sebelum aku menyenaraikan impian dan azamku, aku ingin mengucapkan "tahniah dan syabas" kepada semua kawan-kawanku yang telah konvo pada 3 hb 12 2011..

di kesempatan ini juga, aku ingin mengucapkan tahniah kepada sepupu,sedara dan juga kepada kawan-kawan ku yang telah memulakan hidup baru.. sama ada mereka bertunang, khwin or mendapat cahaya mata baru..perubahan telah berlaku dalam hidup mereka..

hi3..aku je sme cam dulu..still single, but bru hbis study..best sgt2 konvo..thnks alots to my all family sbb sudi dtg meraikan konvo aku dan juga kwn2 yg ske bergambar dgn aku mse dlm dwan picc..aku memang suka bergambar..hi3..

erm..untuk 2012 nie, aku ade beberapa azam dan impian..firstly,aku nak beli kereta..erm, xksh la kter ape.yg pnting ia adalah hasil usahaku sendiri..i.allah..

secondly, aku nak kerja kat tempat orang..mksud aku jauh..merantau,sebab merantau dapat tambah banyak pengalaman..i.allah..

lastly, aku just berdoa semoga sesuatu keajaiban berlaku kat diri aku dalam masa terdekat nie,ha3..kelakar kan?..aku pun xtahu ape yg bakal berlaku..but, tunggu ....

Ahad, Disember 04, 2011

konvoksyen day..

salam..alhmadulilah.akhirnya,aku berjaya jugak konvo..iaitu semalam..kat PICC..hi3..suka sangat2..xtau nak cakap ape..sekali seumur hidup..bertolak dari umah pukul 4am..sampai picc pukul 6am..gi solat,siap2 untuk pakai baju konvo, beratur kat luar dewan sebelum masuk ..

hi3..best moment in my lifes..suka sangat2..Allah je yang tahu cam ne suka dan gembira nya aku dan juga semua student usim yg lain..di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan seribu terima kasih dan sekalung penghargaan kepada setiap insan yang banyak berkorban, berbakti ,bersama-sama serta berada di sampingku semasa di USIM selama 4 tahun..banyak kenangan dan pengorbanan yang kalian telah berikan..Tidak dilupakan juga Kepada Pensyarah-pensyarah, guru-guru serta staff usim ..terima kasih atas segala-galanya..