Google+ Followers

Rabu, Jun 15, 2011

Jatuh..duduk..bangun dan bangkit semula..

Salam..semoga hari yg anda semua lalui ini menjadikan ianya benar2 bermakna dan istimewa..
Jatuh,duduk,bangun dan bangkit semula..erm..sedap tak tjuk entry aku ???hi3...xtau nk letak tjuk ape..tpi, ade mksud disebaliknya..

firstly, aku pernah jatuh..mcm2 aku pernah..jatuh tangga,motor,katil,basikal dan hati...ha3...
secondly, aku pernah duduk dan terduduk..
thirdly, aku bangun dan bangkit semula...bangun untuk mencari sesuatu...sesuatu yg pernah aku gagal,tewas dan kalah..

lastly, aku berjaya temui dan capai ape yg aku pernah gagal dulu..
ape yg pernah aku impikan dan angankan.. I.allah, semoga ianya menjadi sebuah kenyataan..
Dan yg pling penting, aku selalu pesan kat diri aku, jgn cepat mengaku kalah dan putus asa..

Khamis, Jun 09, 2011

Penghargaan untuk semua...

Salam..sebenarnya, xtau nak tulis ape, but aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan sejuta penghargaan buat insan2 yang banyak berjasa kepada aku selama ini..
tibe2 je nak tulis benda nie..maybe, nie je satu cara or ruang untuk mengatakan segala-galanya..

Terima kasih banyak2 sebab selama nie banyak tolong aku dan sudi berkawan dengan aku..tak lupa juga, kepada guru2,lecturer dan juga mereka yg banyak mengajar aku tentang erti hidup..

thnks jugak kat mereka yg terlibat secara langsung@tak langsung membantu dan memberikan galakkan,nasihat,dorongan dan juga sentiasa bersama aku dlm apa jua bentuk masalah yg aku hadapi..thnks alots..

wassalam..

Selasa, Jun 07, 2011

kenduri kahwin..

salam..lately, kwn2 ramai yg kahwin..hi3...kawan lama2..kwn mse sekolah dulu2..mse kecik2..
mula2 cam xnk gi, tpi bosan duk umah, so gi la..wlupun jauh,tpi best..dah lama xjmpe kwn2 lme..adalah lebih kurg 11 thun..

lme sgtkn,sbbnye aku pindah umah,bljr tempat lain & ni bru blik kt tmpt asal..however, best gak la dapat jumpa member lama..xtau nak ckp ape..but, honestly, maaf klu ade yg tgur aku tu, aku xknal@ xcam korng semua sbb dah lama xjmpe..

Tahniah kat Khairil sbb dah kahwin..& kepada kawan2 yg lain klu ade spe2 yg bakal kahwin, tahniah jugak..hi3..may allah bless u all...

thnks jugak kat daus,farahin dan ain yg sudi dan luangkan masa untuk dtg gi knduri khairil hari tu..ade kawan..hi3..sebab aku dah lama xturun p.jawa..hu3..


Sabtu, Jun 04, 2011

Resign...

Salam..selamat pagi semua..cuba baca tajuk yg aku post kat atas tu..resign..mksudnya berhenti kerja..ha3..kelakar kan..baru skjp je kerja dah berhenti..but, ade sebab and alasan sendiri aku resign..honestly, bukan senang nak crik kje skrg, but if the place and situation are not suitable with us, so its better for us to resign.right?

secondly, aku dapat offer kerja baru..alhamdulilah, aku bersyukur sebenarnya sebab rezeki dan perjalanan hidup aku cam sentiasa dipermudahkan oleh Allah yg Maha Esa..walaupun kadang-kadang, aku rasa ,aku pernah dan tempuh sesuatu yg amat payah dan susah sebelum nie..tapi, itu semua mematangkan hidup dan diri aku.Bak kata orang, kalau xkenal erti susah dan payah, kita xkan hargai sesuatu dengan sebaik-baiknya...seperti dateline blogs aku, lifes is journey..


cam gambar roda sebuah basikal nie..kadang-kadang,manusia berada di atas,dan ada ketika, manusia berada di bawah..tapi, ble kite jatuh or rasa tewas or putus asa, jgn cepat mengaku kalah..dont always say give up..

hi3..tu je..gaya cam berfalsafah kan,but biasa je..

wassalam..

Khamis, Jun 02, 2011

Dunia baru..

Salam..hi3..baru ke hidup aku????baru la jugak..sebab baru menamatkan pengajian dan sedang memulakan hidup untuk berdiri dan berjumpa dengan sejuta manusia di alam realiti ini..before menunggu kerja yang sesuai,aku kerja kat kedai pakaian Sayang..maybe tuk sesetengah orang or graduate person die akan rasa yg kerja cam tu xsesuai dengan hidup die yg actly as professional. but, for me is halal and give me more experience, i hold.

permulaan starting gaji rm500.00...erm.. cukupla kan utk aku mulakan hidup..baru nak mula, nanti bila dah mahir dan bagus, akan di naikkan gaji@ maybe pangkat. who knows..rights? Before this jugak, aku mohon macam2 kerja kosong kat online dan hantar borng..cuma maybe xde reseki lagi kot..
aku bukan seorang yg demand@ memilih..yg penting bagi aku, aku akan cuba untuk tidak menyusahkan org lain dan juga akan berpijak dan berdiri diatas kaki sendiri..

biar merangkak dan bertatih dari bawah, biar susah untuk mencapai bintang dan bulan yg cantik diawan, tapi suatu hari nanti, semuanya akan berhasil dan berjaya..

maaf..sebab dah lama xupdate blog..