Google+ Followers

Rabu, Mei 11, 2011

pagi yang tenang....

Salam..ni adalah hari ketiga last dan yang terakhir untuk aku berada di pekan dan juga di daerah hulu selangor nie..( KKB)

Jumaat nie, aku last kat sini..so, di kesempatan yang ada nie, aku ingin menghabiskan sedikit waktu dan masa ku untuk melihat dan menikmati pemandangan yg indah di daerah ini..honestly, aku nie pencinta kepada alam..so, aku suka melihat hutan,awan,langit dan juga panorama ciptaan Allah yg menarik ini..tenang dan mendamaikan..

Pagi2 nie jugak aku terlihat seorang baby boy yg comel..cute sangat..ha3..tenang tengok muka baby sebenarnya...ni mengikut kata pakar motivasi, kalau kita tengah dan dalam tertekan,salah satu cara untuk hilangkan tekanan dan masalah tu adalah dengan melihat muka bayi..tekanan tu mungkin akan hilang seketika..cara lain pulak, lihat kepada panorama alam, maafkan semua kesilapan orang dan banyak-banyak beristigfar.

ok..wassalam..tata..take care..

Selasa, Mei 10, 2011

20 amalan murah rezeki

Salam...selamat pagi,sejahtera dan semoga baik hendaknya..sejak akhir2 nie, aku tiba-tiba jadi rajin untuk membuat entry baru dan juga update blog nie..hi3..maybe ini je lah masanye kot untuk aku update..

Firstly, nak share kat u all something,bukan ape, benda simple je..sejak akhir2 nie aku suka baca dan bukak laman web i luv islam..banyak entri best dan menarik kat situ yg dikupaskan..selain aku gemar baca suratkhabar,novel,majalah dan juga something yg berfaedah..

Secondly, aku nak kongsi satu tips kat u all semua..Iaitu 20 Amalan Murah Rezeki.
(1) Menyempatkan diri beribadah
(2) Memperbanyakkan istigfar
(3) Tinggalkan perbuatan dosa
(4) Sentiasa ingat ALLAH
(5) Berbakti dan mendoakan ibu Bapa
(6) Tunaikan hajat orang lain
(7) Banyak berselawat
(8) Banyakkan berbuat kebajikan
(9)Berbuat baik dan menolong orang yg lemah
(10) Berpagi-pagi
(11) Menjalinkan silaturrahim sesama muslim
(12) Melazimi kekal berwuduk
(13) Bersedekah
(14) Melazimi solat malam ( tahajjud)
(15)Melazimi solat dhuha
(16) Bersyukur kepada ALLAH
(17)Mengamalkan zikir dan bacaan ayat quran tertentu
(18) Berdoa
(19)Berikhtiar sehabisnya
(20) Bertawakkal

Inilah sedikit petua dan tips yg ingin aku kongsikan untuk u all semua..untuk mendapatkan lebih maklumat, bolehlah merujuk di laman web i luv islam.Semoga tips ini memberi manfaat kepada kita semua.

Ahad, Mei 08, 2011

Mengapa Masakan Ibu Paling Sedap? | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Mengapa Masakan Ibu Paling Sedap? | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Bulan Mei

Salam..selamat pagi,tgh hari dan juga petang..sebenarnye xtau nak tulis ape..but, aku Nak share something...hi3..aku suka bulan Mei..xtau npe..maybe, bulan mei bulan yg membahagiakan kot..

Cuba korg tengok dan ingat balik, ini adalah beberapa sebab knpe aku cakap bulan mei bulan yg best..klu xde kne mengena dengan korg, maaf ye..hi3..

(1) Bulan Mei ada tarikh untuk hari ibu

(2) 16hb MEI adalah hari guru

(3) Bulan Mei juga adalah hari bapa

(4) Bulan MEI juga adalah hari jadi Tkah ( kawan aku 1 Mei= hari cuti pekerja)

(5) Bulan Mei hari jadi K.aisyah Jamali ( 23 MEI)

(6) Bulan MEI hari jadi K.anom..hu3..xingat tarikh..maaf..

(7) Bulan Mei jugak first time aku jumpa kawan kat KL Central..( jln2 kt satu kl cntral dan makan sundae Mcdonald)..

Lastly, aku suka bulan Mei..sebab banyak kenangan kat bulan MEI..

Jumaat, Mei 06, 2011

Ku berjanji kerna cinta ..Anuar Zain..

Kumenunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
‘Tuk bersama selamanya
Kita berdua
Kau slalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu
reff:
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti
Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti
bridge:
Meraihmu…menggapaimu
(Kuberjanji karna cintaku)
Karna cinta
(Kuberharap karna kasihmu)
Karna kasih
Kuberjanji karna cintaku
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti
Pernah berpisah
Lagu/Lirik : Nico Ajie Bandy
Vokal : Anuar Zain

layan sama-sama..hi3..best..

Anda semakin matang,bila...

Anda mampu menyembunyikan perasaan anda yang luka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa.

Anda tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung.
Anda dapat menghadapi kebencian orang yang anda benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka.

Anda mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun anda ingin mendapat perkara yang anda fikir boleh dapat.

Anda dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya anda tidak dapat hidup setaraf dengan rakan sejawat anda yang lain.
Anda terus berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud anda.

Anda dapat menerima kritik atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya.

Anda memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menangung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.
Anda memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang anda tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang.

Anda berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar anda minati.

Anda mengaku dengan jujur tidak tahu bila anda betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.

Anda menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif.

Anda akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa anda dapat melakukannya dengan lebih sempurna.

Anda dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.

Anda boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak anda sukai.

Anda dapat mengujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.
Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita.
Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.

credit to i love islam.

sebenarnye, aku suka artikel nie, sbb tu aku copy dan paste..hope dapat beri sesuatu manfaat pada u all..
wassalam..

Rabu, Mei 04, 2011

rutin harian..

Salam..selamat sejahtera semua..hope u all semua berada dalam keadaan sihat sejahtera dan diberkati Allah..sedar tak sedar tinggal beberapa hari je aku kat sini ( kkb) dah lama jugak la duk kt sini...


pgi nie, seperti biasa, di pjbt wat kje cm sblum2nye..pgi, kuar umah,gi ofis,punch card,gi breakfst dan dah lps breakfst wt kje..tpi, yg seronoknye dpt hadiah dan ade org bgi buah tangan..( thnks alots)

sebelum gi kje, bgi mknan kt anak kucing..tbe2 blik ke umah sewa ade 2 ekor anak kucing kt luar umah yg bru lhir..wlupun aku nie, sebenarnye xsuke dan takut dengan kucing, tpi bab bgi kucing mkn nie, aku ok..cme tkut ble die nk
mntk belai2 tu..aku rimas sikit..( trauma)sebab pernah kne gigit dan cakar dengan kucing..hu3..

dah dan akan pergi meninggalkan tempat nie..but, aku mesti hbiskan beberapa perkara yg xhbis lgi..all the best all of u..