Google+ Followers

Ahad, Januari 30, 2011

1 minggu...

Salam...dah seminggu aku xberblogging..hu3..maybe sebab penat& kje yg amat byk di pjbt membuatkan aku jdi xde mse...erm..mcm2 bnde yg aku nk share sebenarnye...but, better slowly...hi3..

Firstly, baru2 nie aku bru je selesai mengikuti family day anjuran lembaga zakat selangor cawangan hulu selangor..family day tu, diadakan di Nelayan Beach resort..( Melaka)..wlupun aku orang bru& stdnt praktikal kt stu, but like cam 1 fmily...best sangat2..perjalanan tu bermula dengan aktiviti berkonvoi sebanyak 7 buah kereta..perjalanan yg bermula dari lebuh raya bukit beruntung& berakhir di Plaza tol Ayer keroh, Melaka.... sebelum pergi, msing2 ditugaskan untuk memikul tgjwb& tugasan yg diberikan..cam jdi ajk keselamatan, makanan,penginapan& sebagainya..


Aku ditugaskan sebagai pembantu tukang masak..hi3..best dpt jdi pembantu tukang masak nie, bestnye sbb dpt msak& mkn..setelah semua persiapan & kelengkapan siap dibawa, maka kesemua pegawai& staff lzs kkb pun bertolak ke tempat yg dituju..




Pejalanan mengambil mse dlm lbih kurg 2 jam lbih..wlupun slh chalet,& keletihan ,tapi best..sbb akhirnye berjaya jua menemui Nelayan Beach Resort...& kepenatan terus hilang ble tbe wktu mlm, kerana dapat menikmati hidangan ikan bakar,ayam bakar& daging bakar yg amat enak serta melihat laut yg terbentang luas didepan mata...selepas tu, ade aktiviti sukan neka untuk kanak2, orang dewasa& juga yg pling best, mjlis tukar Hadiah...
 

Rabu, Januari 19, 2011

Your mother by Rashid Bhikha



Salam...bile dengar lagu nasyid ibu nie, aku jdi tersentuh..betapa bertuah& bahagianya bila dikurniakan seorang ibu yang amat memahami,menyanyangi,& taHu segala-galanya pasal anak2 yg dia sayang..

Mood : rindu sgt kat mak..

Sabtu, Januari 15, 2011

cuti hujung minggu..

        Salam...selamat berhujung minggu semua...aku percaya semua kwn2 aku yg tengah berpraktikal di luar sana tu x sbr2 nk tnggu cuti sabtu ahad kan...btul tak?sme la jugak dengan aku..hi3...ye la, penatkan bekerja selama 5 hari...mcm2 tugasan kite wat kan...erm..bgi aku, smua kje dlm dunia nie penat& susah..yg membezakan ye adlh usaha& ketekunan& kerajinan seseorang itu sendiri...



         Sebelum ni, aku dh ceritakan yg aku wt L.I.kt pusat zakat kuala kubu bharu...sebenarnye, kuala kubu bharu tu, kt kwsn hulu selangor...ia umpama sebuah pekan koboi....& slh stu tempat@ pekan kecil yg berfungsi sebagai pusat pentadbiran...sebab, ape2 shje urusan yg berkaitan dgn pendidikan,pentadbiran,perkahwinan@ ape je2 akan dirujuk semuanya ke Kuala Kubu Bharu..so, disebabkan kuala kubu bahru nie cm sebuah pekan yg seperti sebuah   pusat pentadbiran, operasi di pusat zakat di sini agak sibuk...hu3....so, mse cuti nie je la aku leh rehat& refresh energy aku blik tuk menempuh 5 hari bekerja..bile bertenaga, semua kje yg dilakukan akan jdi lancar...so,aku gunakan cuti aku nie sebaik2 nye..inilah office aku...hi3...sementara je..sbb wt l.i kt situ..




   Pagi tdi,cdg nk gi jogging, tpi disebabkan rse kepenatan dihari semalam, so terbantutlah niat tuk jogging di pekan kuala kubu bahru...tpi, aku dpt mengemas rumah, membasuh baju,& memasak..tu pun dikire jogging gak kan..ptg pulak, nk berjalan2 disekitar taman nie...mggu lps, xdpt luangkan masa dirumah, sbb gi jln2 kt sogo...mgu dpn lak, ade fmily day kt Melaka..hi3...pnuh masa cuti aku..dgn berjalan2..ini gambar 1 hari  dirumah...tada....bye2..

Khamis, Januari 13, 2011

suasana ketika wt praktikal...

Salam..hi3..K.A.M.I. duk umah sewa..( fira,k.wawa& aku)..xrancang pun sbnrnye duk duk sme2...but, takdir telah menemukan semuanye..ewah..

Bile dh tggl sme2, smua bnde wt sme2..i' mean gi jln2,shoppng, gi pasar@ kedai runcit..rutin harian, adalah bgun seawal pgi pkul 5am@ 5.30 am tuk siap2 gi tempat kje..ewah..cm dh kje je..padahal wt L.I. je..klu kiteorg sempat& rajin, kiteorg akan wt breakfst..hi3..bgus tak???& ble dh duk umah sewa nie, bak kata org, kite blh bljr hdup berdikari& usaha sendiri..hi3..& yg best nye, dh ade pengalaman sikit tuk beli barang2 dapur kt kedai...

Rabu, Januari 12, 2011

Tahun baru..

Salam..dh msuk thun baru pun..sekejap je mse berlalu..pejam celik je, dh hbis thun 2010..hu3.. dh lme tak publish post..maybe sebab buzy sgt2..sbb mcm2 bende  nk disiapkan menjelang  akhir thun..

sekarang, xyah dtg kls dh.sbb aku sekarang just wt L.I ( latihan industri)..hi3..best...
sebelum nk msuk mle wt l.i, mcm2 bnde aku uruskan..firstly, crik tempat l.i..utk cnfrmkn tmpt..sbb sblum nie, crik tmpt l.i kt jbtn mufti kt s.alam..hu3..xtau lak yg jbtn mufti tu jauh sgt dri umah..aku duk kuala selangor..
alhmdulilah,dpt tmpt l.i kt pusat zakat kkb ( kuala kubu bharu) wlupun hntr surat last minit...

rezult exam dh kuar..cm sdih gak dpt rezult sem lps..but, aku dh cube yg terbaik..
so, trime la seadanye..honestly, thnks alots to someone& also to my friends, fira& k.wawa sbb bersusah pyh utk mencari umah sewa di kuala kubu bahru..hi3...K.A.M.I. duduk bertiga..cam xcye je..sbb itu adlh perancangan last minit yg dibuat..however, we all enjoy& lepak duk sme2 dlm 1 umah..

2 Hari sebelum nk l.i.. tibe2 aku demam panas..maybe takut sangat kot..kui3..
xpernah2 aku jdi cam tu..so nervous..hu3..however, LZS kkb lyn& beri tunjuk ajar yg baik& berguna kt aku..& they all so supporting..

to all my friend,teruskan khidmat& usaha anda untuk berkhidmat di tempat anda praktikal..