Google+ Followers

Jumaat, Mac 28, 2014

hari sukan sekolah smih,jeram


salam.dah lama blog aku ni bersawang dan tidak di update. namun, kali ni aku rasa inilah masanya untuk aku mengemaskini blog ku ini. just untuk berkongsi sesuatu dan mengenai sesuatu.Sebab sekarang ni, waktu cuti sekolah. Mungkin, sedikit sebanyak ia memberi manfaat kepada ku. Baru-baru ni, dekat sekolah aku telah diadakan hari sukan tahunan sekolah. Masuk tahun ni, dah 3 tahun aku menjadi guru rumah sukan. 2 tahun rumah hijau dan tahun ni rumah kuning. First, mse menjadi guru rumah sukan hijau buat pertama kalinya, aku rasa aku langsung tidak memberikan peranan dan komitmen kepada rumah sukan tersebut, but second year, di rumah sukan yang sama aku telah berjaya membuktikan yang rumah hijau mampu bangkit dan menjadi juara. Alhamdulilah, rumah hijau juara waktu tu walau terdapat beberapa buah rumah sukan lain yang menggunakan cara psikologi. ha3..aku as guru penasihat maintain je. Aku suka waktu sukan, sebab waktu ni lah, hubungan guru dan pelajar akan menjadi rapat dan erat sebab selalu jumpa dan bersama kan. ye la..jadi guru penasihat rumah sukan. waktu sukan jugak ni la, aku bersama dengan rakan baik ku iaitu kak Nabila razak akan tiba-tiba menjadi musuh sebab dah 2 tahun if ada ape-ape acara je, mesti rumah sukan kami akan bertanding sama-sama. Walau macam tu pun, hubugan kami masih baik.Normal la..adat bertanding dalam permainan mesti ada kalah dan menang.. Sukan sekolah hira' ni, memang best dan sangat best.as a teacher, aku dapat lihat semangat dan kesungguhan pelajar-pelajar ku di dalam permainan dan aktiviti yang mereka sertai walau dalam kelas my students ni suka tidur..boleh tengok effort dan spiritual mereka di dalam satu pasukan dan team.seperti dalam iklan tv " hak sukan hak kami"..aku pun enjoy jugak sebenarnya walau terpaksa korbankan masa dan tenaga, but its ok. Alhamdulilah, tahun ni rumah sukan warna kuning menang. setelah dan hampir 8 tahun ia tidak pernah menang. semua rumah-rumah sukan lain terkejut dan benar-benar terkejut..Amazing..Allah je yang tahu saat dan waktu pengadil mengumumkan johan sukan tahunan 2014. i'am happy for them..tema rumah sukan kuning adalah kuda yang mengambil semangat kuda perang. siap ada lagu tema khas lagi di buat oleh pelajar-pelajar ku. Finaly, ia menjadi sejarah buat rumah kuning atau di kenali as khandaq.Walau macam-macam berlaku sewaktu latihan sukan dan sukan berlangsung, tapi Allah tahu Apa yang terbaik untuk hamba-hambanya kan. gambar sewaktu sukan:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan